Topla minestrone juha prepuna vitamina

Thinkstock
Zaljubi se u ovo predivno jelo na žlicu i pobijedi svaku mogućnost prehlade ili gripe!
Vidi originalni članak

Juha s povrćem uvijek je dobar izbor, još ako u nju dodamo zdravo i svježe povrće, dobit ćemo pravu vitaminsku bombu. Napravi minestrone s mrkvom, rajčicom, porilukom, mahunama - ili bilo kojim povrćem koje imaš kod kuće. Uz malo tjestenine, ova juha pretvara se u savršeno glavno jelo!

recept Fina i jednostavna juha od cvjetače

Sastojci:

  • 1 češanj češnjaka
  • 1 luk
  • 2 - 3 mrkve
  • 1 komad celera
  • 1 poriluk (manji)
  • 2 krumpira
  • 400 g konzerviranog bijelog graha
  • 100 g tanko narezane slanine
  • 400 g sitno sjeckane rajčice 
  • Maslinovo ulje
  • Malo kelja (nekoliko listova tanko narezanih)
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 100 g tjestenine
  • Parmezan za posluživanje

chiarin tanjurić Tri šarene domaće juhe koje će najmlađi obožavati

Priprema: 

  1. Narezati češnjak, luk, mrkvu, celer, krumpir i poriluk na sitne komadiće (otprilike 1 cm) i staviti u veću posudu. Grah ocijediti.
  2. U posudi za kuhanje, na malo ulja, popržiti slaninu (oko 2 min), dodati narezani luk,poriluk,  češnjak, mrkvu i celer te kuhati i lagano miješati oko 15 minuta - dok povrće ne omekša; dodati krumpir, grah i rajčicu te zaliti povrtnim temeljcem.
  3. Kuhati otprilike 30 minuta uz povremeno miješanje. Provjeriti je li krumpir kuhan - ako jest, dodati narezani kelj i tjesteninu i kuhati još 10 minuta - odnosno, dok se tjestenina ne skuha.
  4. Posoliti/popapriti po želji.
  5. Poslužiti toplo uz malo ribanog parmezana.

Dobar tek! 

Još recepata potraži na missGASTRO.

recept Mekane griz noklice za najbolju domaću juhu

Posjeti missMAMA