Povrtna juha od kelja i krumpira koja će vas najbolje zagrijati

Thinkstock
Topla juha od sezonskog povrća na najljepši će način zagrijati hladne zimske dane. Osim što će te zagrijati, bit će idealan način da se cijela obitelj odmakne od teške hrane i nahrani tijelo nečim novim i laganim
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 srednji luk
  • 100 g celera
  • 1 srednja mrkva
  • 3 režnja češnjaka
  • 4 krumpira
  • 7 šalica temeljca
  • 1 konzerva graha
  • 3 šake nasjeckanog kelja
  • 1 žličica timijana
  • 1 žlica pelata
  • 2 žličice crvene mljevene paprike
  • sol, papar

recept Varivo od cvjetače i brokule - jelo gotovo za pola sata

Priprema:

1. Na ulju pirjajte sitno nasjeckani luk. Dodajte nasjeckani celer i mrkvu pa kratko zapržite. Ubacite češnjak, timijan, crvenu papriku, sol i papar.

2. Dodajte žlicu pelata, kuhajte minutu pa dodajte temeljac. Pustite da se zagrije i ubacite nasjeckani krumpir.

3. Kuhajte dok krumpir i mrkva ne omekšaju, a zatim dodajte grah i kelj. Kuhajte još pet minuta. Poslužite.

Potražite još recepata s povrćem na portalu missGASTRO.

slasno jelo Zapečeno povrće: Složenac od mesa, brokule i cvjetače

Posjeti missMAMA