Naučite kako pripremiti specijalitet od povrća u pećnici

Thinkstock
Može se poslužiti kao toplo predjelo, glavno jelo ili hladno predjelo. Prožimanje sastojaka nakon što odstoji neko vrijeme, čini ga još još ukusnijim
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 tikvice 
  • 1 patlidžan
  • crvene paprike
  • luka
  • 1 žlica svježeg timijana
  • 1 žlica ružmarina
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice papra
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 800 grama slanutaka, konzerva
  • 400 grama pelata
  • 1 žlica češnjaka
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 2.5 žličice aceto balsamica
  • vezica bosiljka

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 230°C.

2. Tikvice, patlidžan i crvenu papriku narežite na komade od 2 centimetra. Luk tanko narežite. U većoj zdjeli pomiješajte tikvice, papriku, patlidžan i luk s timijanom, ružmarinom, 0.75 žličice soli, crnim paprom, 2 žlice vode i 1 žlicom ulja.

3. Pladanj za pečenje premažite 1 žlicom ulja pa posložite povrće u jednom sloju.

4. Pecite oko 25 min uz jedno miješanje.

5. U zdjeli pomiješajte slanutak, rajčice, češnjak, pastu od rajčice i 0.25 žličice soli.

6. Dodajte zapečenom povrću i pecite još 10-12 min.

7. Začinite s octom pa servirajte u zdjelice ili tanjure, a zatim još posipajte bosiljkom. 

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA