Napravite fini domaći voćni jogurt s bademima

Shutterstock
Domaći jogurt bolji je od kupovnog. Još kad ubacite šumsko voće i bademe, postaje prava poslastica
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 grama šumskog voća
  • 0.5 šalice bademovog mlijeka
  • 1 mala žlica smeđeg šećera
  • 1 mala žlica limunovog soka
  • 2 šalice jogurta (3.2% masti)
  • 0.5 šalice oljuštenog suhog badema

Priprema:

1. Odleđeno ili svježe voće ocijediti, pomiješati s mlijekom, šećerom i limunovim sokom te zagrijati u srednjoj posudi, miješajući dok se ne otopi šećer.

2. Kuhati nekoliko minuta, dok ne ispari gotovo sva tekućina i smjesa ne postane sirupasta, ali paziti da se voće ne raspadne.

3. Smjesu prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi u hladnjaku.

4. Jogurt podijeliti u dvije veće šalice ili zdjelice te u svaku dodati polovicu smjese od voća sa sokom i ukrasiti usitnjenim bademima.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA