Morske radosti: Punjene lignje u umaku od rajčice

Thinkstock
Punjene lignje mogu biti pečene ili pak pržene, mogu biti poslužene u komadu ili narezane na kolutiće koji na tanjuru djeluju vrlo dekorativno. Mogućnosti pripreme su brojne, a još je brojniji izbor punjenja za lignje. Relativno blag okus lignjina mesa stvara dobru okusnu podlogu mnogim sastojcima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 komada lignji
  • 0,5 kg svježe rajčice narezane na kockice
  • 40 grama ribanog parmezana
  • 40 grama krušnih mrvica
  • svježi peršinov list, nasjeckan
  • 2 režnja protisnutog češnjaka
  • 2 jaja
  • sol, papar
  • svježi bosiljak
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

1. Krakove nasjeckati sitno i pomiješati sa sirom, mrvicama, peršinovim listom, češnjakom, jajima i začiniti sa solju i paprom.

2. Napuniti tube tako da punjenje ne prelazi polovicu jer će smjesa nabubriti prilikom kuhanja te zatvoriti čačkalicom.

3. U tavi zagrijati ulje pa ispeći lignje s jedne i druge strane ukupno oko 6 minuta.

4. Dodati rajčice, začiniti i dodati natrgani bosiljak te kuhati poklopljeno 30 minuta uz povremeno miješanje. 

Posjeti missMAMA