'Mamini sinovi': Istraživanje otkrilo zanimljivu prednost

Guliver ; mamini sinovi
Ako se bojiš da je tvoj dječak previše 'mamin sin', spremi se da ti srce eksplodira od radosti. Stručnjaci su otkrili zanimljivu prednost prisnog odgoja
Vidi originalni članak

Sveučilište Harvard objavilo je Veliku studiju o tome što čini muškarce sretnijim. Zaključak koji se nameće je da su “mamini sinovi” tj. mamine maze puno uspješnije u poslu i zarađuju više od muškaraca koji nisu imali toliko prisan odnos sa svojim mamama u djetinjstvu.

Studija je započeta 1938. godine, a prati 268 studenata muškog spola u rasponu od ranih do starijih godina. Testiranja se objavljuju svake dvije godine i bez sumnje je jedna od najdužih i najdetaljnijih studija ljudskog razvoja u povijesti.

edipov i elektrin kompleks Edipov kompleks: 'Mama, ja sam se zaljubio u tebe'

Razlika u plaći maminih maza i normalnih studenata je u prosijeku nekih 87 tisuća dolara po godini. Također, studija je dokazala da muškarci koji su imali prisan odnos sa svojom majkom puno uspješniji u karijeri kako godine prolaze. Uz to, ako su imali loš odnos s majkom u djetinjstvu povećan je rizik demencije u kasnijim godinama.

Stilovi vezanja za roditelje u ranom djetinjstvu određuju odnose u životu

U međuvremenu, povezanost odnosa mladog muškarca sa svojim ocem s poslovnim uspjehom ne postoji. Dobra veza sina i oca kasnije u životu se manifestira višim stupnjem zadovoljstva životom i smanjenom razinom tjeskobe.

U knjizi “Trijumf iskustva, Muškarci Harvardove Velike studije” koju je napisao George Vaillant, dugogodišnji direktor studije, objašnjeni su zaključci i odnosi koje su znanstvenici dokazali.

istraživanje Kako roditeljska privrženost utječe na djetetovu sreću u životu?

Zanimljiv zaključak jednog dijela studije odnosi se na pretjerano konzumiranje alkohola. Muškarci koji unose veće količine alkohola su najnesretniji, kod njih je viši stupanj smrtnosti, razvoda, depresije i neuroze. Liberalni muškarci konzumiraju više seksa i najvažnije od svega, visok IQ nije povezan s visokom plaćom!

Dr George Vaillant, koji je vodio studiju 42 godine, smatra da je ključ uspjeha ljubav. ”75 godina i dvadeset milijuna dolara utrošeno na studiju donijelo je jedan zaključak. Sreća je ljubav. Točka.”, izjavio je Vaillant.

hipersenzibilnost Što senzibilni dječaci trebaju od svojih mama?

Posjeti missMAMA