Mališani će ih obožavati: Lazanje na zagorski
Omiljene mlince najčešće jedemo u kombinaciji s mesom, ali probajte nešto drugačije i napravite mlince s porilukom i dimljenom slanininom, prave lazanje sa sjevera Hrvatske
Sastojci:
- 500 grama mlinaca
- 200 grama dimljene slanine
- 4 dl kiselog vrhnja
- 500 grama svježeg sira
- 1.5 dl ulja
- 100 grama maslaca
- 300 grama poriluka
- 1 dl slatkog vrhnja
- sol
- papar
Priprema:
1. Narezani poriluk i slaninu popržite na ulju i dodajte kiselo vrhnje, svježi sir, sol, papar, dvije žlice vode i sve zajedno promiješajte.
2. Mlince narežite na manje komade, prelijete slanom vodom i pustite da se osuše.
3. Vatrostalnu posudu namastite i slažite red mlinaca, red nadjeva.
4. Svaki red mlinaca nakapajte uljem.
5. Zadnji red mlinaca zalijte slatkim vrhnjem i otopljenim maslacem.
6. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 25-30 minuta. Poslužite toplo.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr