Kako pripremiti sočan pečeni kukuruz kod kuće

Thinkstock
Kukuruz i ljeto odlično se slažu. Kada klasičnu pripremu pečenog kukuruza začinite novim začinima poput parmezana, limuna i češnjaka, uživat ćete u nekoj sasvim novoj, neodoljivoj ukusnoj ljetnoj poslastici. Pečeni kukuruz možete pripremiti na grill tavi ako imate poklopac, u pećnici umotan u foliju, a najbolje rješenje je ipak – roštilj
Vidi originalni članak

ojci:

  • kukuruz
  • maslac
  • češnjak
  • limun
  • parmezan
  • vlasac

 Priprema:

1. Kukuruz umočite u hladnu vodu na 30 minuta. Osušite.

2. Zagrijte roštilj ili grill tavu.

3. Stavite kukuruz na grill, poklopite i pecite oko 20 minuta.

4. Za to vrijeme pripremite maslac s češnjakom tako da pomiješate sol, papar, protisnuti češnjak i lagano otopljen maslac.

5. Premažite time pečeni kukuruz sa svih strana, pospite sitno ribanim parmezanom i sjeckanim vlascem, pa poprskajte s nekoliko kapi limunovog soka.

Potražite više recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA