Jesenski kolač od jabuka za male i velike

Thinkstock
Ovaj sočni kolač prepun je jesenskih začina i vrlo je jednostavan za napraviti. Dodatan plus je to što ne gubi na sočnosti ni nakon tri dana u hladnjaku. Pripremite ovaj superjednostavni kolač i uživajte u mirisima cimeta i muškatnog oraščića
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 210 grama tanko sjeckane jabuke
  • 210 grama brašna
  • 2 žličice cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • žličica praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 14 grama otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
  • 1 veliko jaje
  • 15 ml ekstrakta vanilije
  • 120 grama grčkog jogurta
  • 120 ml meda ili agavinog sirupa
  • 90 ml mlijeka

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i nauljite kalup za pečenje.

2. Kriške jabuke zapecite u mikrovalnoj na minutu i stavite sa strane.

3. U posudi pomiješajte brašno, cimet, oraščić, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi pomiješajte maslac, jaje i vaniliju. Pomiješajte grčki jogurt, miješajući da nema mjehurića. Dodajte agavin sirup pa mlijeko i povežite sastojke iz obje posude. 

4. Izlijte smjesu u kalup i poslažite kriške jabuke na vrh. Pecite od 45 do 50 minuta.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA