Djeca će obožavati: Tjestenina s hrskavom slaninom i graškom

Thinkstock
Bogata okusima i sastojcima, ova će vas tjestenina svakako razveseliti u hladnijim danima. Ovako pripremljena tjestenina idealna je za brzinski ručak tijekom radnog tjedna, ali dovoljno ukusna da je pripremite i za kakvu posebnu priliku. Cijeloj kombinaciji možete dodati i drugo sezonsko povrće. Ovisno o godišnjem dobu, to mogu biti mahune, bob, pa čak kukuruz
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 grama sitne tjestenine
  • 1 šalica graška
  • 1 manji luk
  • 100 grama slanine
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • češnjak u prahu
  • peršin
  • sol, papar

Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i dodajte joj malo maslinovog ulja kako se ne bi zalijepila.

2. Slaninu nasjeckajte na sitno pa je pržite na tavi. Kada je dovoljno hrskava ocijedite je pomoću papirnatog ručnika.

3. U tavi ostavite masnoće od slanine pa dodajte sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast.

4. Grašak skuhajte. Na kraju ga dodajte luku, dobro promiješajte i maknite s vatre.

5. Umiješajte kiselo vrhnje, sol, papar i češnjak u prahu.

6. Sve skupa pomiješajte s tjesteninom, pospite peršinom i poslužite toplo.

Potražite još ukusnih recepata za tjesteninu na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA