Blagdanske okruglice od bakalara i krumpira

Thinkstock
Skuhani bakalar i krumpir pomiješajte sa začinima, oblikujte u kuglice, umiješajte u smjesu za pohanje i ispržite na ulju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 g bakalara
  • 7 jaja
  • 600 g krumpira
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • svježe mljeveni papar
  • list peršina
  • 2 dl maslinovog ulja
  • sol

Priprema:

1. Prokuhajte bakalar pa ga očistite od kože i kostiju. Skuhajte krumpir u zasoljenoj vodi, ogulite ga i protisnite.

2. Sitno nasjeckajte bakalar pa ga pomiješajte s krumpirom, 4 jaja, nasjeckanim peršinom i malo soli. Sve dobro izmiješajte te oblikujte okruglice.

3. Uvaljajte okruglice u umućena 3 jaja za pohanje pa u krušne mrvice te ih ispržite u većoj količini ulja dok ne dobiju zlatnu boju.

Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA