6 super ideja za proslavu Nove godine s djecom u podne

Guliver
Odbrojavanje podneva umjesto ponoći daje ti priliku da proslaviš Novu godinu zajedno s obitelji. Izdvojili smo neke zabavne ideje za proslavu Nove godine u podne, a u kojima će uživati i mlađi i stariji
Vidi originalni članak

Svaka godina proleti brže nego ona prethodna, a 2018. također nije iznimka. Tvoja djeca odrastaju i žele proslaviti Novu godinu kao mama i tata, ali svi znamo da se to baš ne može dogoditi. Što učiniti?

Organiziraj proslavu Nove godine u podne! Ova genijalna zabava prilagođena svim uzrastima odlična je ideja koju možeš uvesti u svoju obiteljsku tradiciju. Nitko se neće osjećati izostavljeno, svi će se zabaviti, a klinci će i dalje ići spavati u pristojno vrijeme. Zapravo, možda i ranije jer će ih proslava Nove godine u podne umoriti prije početka odrasle zabave. Pametno, zar ne?

uspomene 10 trenutaka iz djetinjstva koje će djeca zauvijek pamtiti

Kako bi ti pomogli podnevnu zabavu učiniti jednako posebnu kao i onu ponoćnu - izdvojili smo nekoliko zabavnih ideja. Sretna 2019. godina u podne!

1. Zabavne odjevne kombinacije

Pusti djecu da budu uzbuđeni oko velikog dana na način da im dopustiš da se odjenu kako god žele. Potakni blještave, slavljeničke i kreativne odjevne kombinacije i objasni im zašto uopće slavimo ovu promjenu u našim kalendarima. Klinci će se osjećati kao rock zvijezde, a ti ćeš uživati bez imalo stresa.

2. Kolačići su uvijek dobra ideja

Priprema kolača ne mora biti samo božićna zajednička tradicija. Pripremi jestive perlice, glazure i ostale ukrase s kojima će kolači ili keksi biti u skladu s novogodišnjom temom i biti odličan desert tijekom današnjeg, ali i sutrašnjeg dana. Djeca će biti oduševljena, svi ćete se zabaviti, a na kraju krajeva - i dobro zasladiti! Pročitaj naše brze recepte za domaće kekse

3. Novogodišnje rukotvorine

Nakon kreativnog ukrašavanja keksića, djeca mogu nastaviti s kreativnom zabavom i izrađivati zabavne novogodišnje kape od praznih rola wc papira i ukrasiti ih s vodenim bojama ili temperama ili vesele šarene znakove na kojima piše 'Sretna Nova godina'. 

4. Improvizirana foto kabina

Postavi fotoaparat ili mobitel i uredi jedan kutak u domu kao foto kabinu na način da iskoristiš novogodišnje rukotvorine koje ste netom prije napravili. Pusti glazbu i neka zabava počne! Djeca mogu pozirati u improviziranoj foto kabini sa svojim rekvizitima i zabavnom odjećom, svi ćete se zabaviti i ono najbolje - imat ćete vječne i neprocjenjive uspomene

obiteljski albumi Snažna poruka roditeljima: Ne zaboravite se fotografirati s djecom

5. Novogodišnje odluke

Nakon uzbudljivog fotografiranja, okupi klince i zajedno smislite novogodišnje odluke. Objasni im zašto slavimo Novu godinu i sve o novom početku i novim ciljevima. Možeš pripremiti i papir i bojice te ispisati svačiju novogodišnju odluku, a djeca svoje odluke mogu nacrtati. Na ovaj način stvarate lijepe uspomene, ali i odlične podsjetnike na novogodišnje odluke. 

6. Djeca biraju prvo jelo u novoj godini

Na dočeku Nove godine u podne, dopusti djeci da zajedno odluče koje će biti njihovo prvo jelo u novoj godini. Nakon odlične proslave, sutrašnji ručak ostat će im u prekrasnom sjećanju zbog ostvarene želje. I nemoj zaboraviti da desert već imate. ;)

50 stvari koje možeš raditi s djecom dok su mala i još uvijek misle da si cool

Posjeti missMAMA