Mame sasvim iskreno: 11 stvari koje bole više od samog poroda

Thinkstock ;Porođajna bol
Jedan od najvećih strahova trudnica jest sam porod, odnosno porođajna bol. Ako i ti imaš veliki strah od poroda, možda će ti biti (barem malo) lakše, ako pročitaš iskustva drugih mama. Za neke je porođajna bol, u usporedbi s drugim bolovima, bila mačji kašalj!
Vidi originalni članak

Ne samo da smo u trudnoći izložene mjesecima bijesnih promjena hormona, već smo na kraju suočene s neizbježnom boli donošenja svojih beba na svijet. "Normalno, ljudsko tijelo može podnijeti samo 45 jedinica boli.

Ipak, u nekim razdobljima porođaja i poroda, majka može izdržati 57 jedinica boli. To je slično kao da imate 20 fraktura odjednom." Koliko god trudovi i porođaji bili bolni, postoji skupina mama koje su doživjele i mnogo bolnije stvari od poroda. 

savjet doule Porođajna bol je jedina bol u životu koja nam neće nauditi

Saznaj što su nam mame rekle, što ih je u životu boljelo više od trudova i poroda. 

1. Lom bedrene kosti

Pucanje bedrene kosti i usitnjavanje okolnih mišića u nozi bilo je gore od mog poroda izazvanog lijekovima.

2. Kamenje u žuči

Kamenje u žuči bilo je puno gore od razine boli s kojom sam se morala nositi pri porodu. Napadi su zapravo bili vrlo slični kontrakcijama, samo što umjesto da nestanu, bili su konstantni. Bilo je to kao ubod. Deset nindža. Doista dugim mačevima.

3. Hematom ispod nokta

Ove godine sam imala hematom ispod nokta. To je u osnovi bila velika lokva krvi ispod nokta, tjerajući je s noktiju. Kunem se da je to bilo gore od bilo kojeg mog poroda

4. Prvi odlazaka na toalet nakon poroda!

5. Biopsije grlića maternice

Odradila sam dva seta. To je definitivno najgora bol ikada!

6. Operacija hemoroida

Prije nekoliko tjedana su mi odsjekli hemoroide. Osjećao se kao Ring Of Fire, ali trajao je 2 dana! Mislila sam da je to gore od poroda.

7. Kamen u bubregu

Imala sam kamen u bubregu dok sam bila trudna i morala sam provesti dane u bolnici. Mislila sam da je to gore od poroda dva tjedna kasnije.

disanje i položaji Primalja savjetuje kako olakšati porod i smanjiti traumu

8. Zubobolja

Nisam jedna od onih žena koje "zaboravljaju" trudove. Bilo je užasno! Jedino što mi je ikada bilo gore je bol u zubima. I ne bilo kakva bol u zubima, bol u trulom zubu na vrhu džepa zaražene mačke. Bol koja vam puca kroz sinuse i u očne jabučice. Bol zbog koje se onesvijestite. Da, preuzeo bih to svaki dan.

9. Cista na klitorisu

Najgora bol IKADA je ona od ciste klitorisa. Nije baš uobičajeno, ali zamislite da su najosjetljiviji dijelovi vaše "dame" natečeni, pulsirajući, bez mogućnosti olakšanja. Nisam mogla hodati, sjediti, stajati ... ništa. Htjela sam umrijeti.

10. Udarac u oko

Dobiti udarac u oko oprugom bilo je gore nego sva tri moja rada zajedno. Izgubila sam vid na tom oku i morala sam na hitnu operaciju oka samo da ne izgubim očnu jabučicu.

11. Šavovi 

Hmm, šavovi ... do anusa ... dok sam bila trudna, bilo je još gore. U trenutku kad sam uletjela na vrata tuša i kad mi je stražnjica došla u dodir s bočicom šampona (da, bocom šampona), ugledala sam zvijezde. Bol je bila toliko jaka da sam doslovno mislila da ću umrijeti. Bila sam u nesnosnoj boli svaki put kad sam pokušavala hodati, i to 2 tjedna. Čak i razmišljanje o tome me sada boli. 

Osobno nisam prošla većinu ovih teškim stanja. No, morala bih reći da je porođaj bio najstrašnija bol koju sam do sada podnijela u životu. 

Savjeti 8 važnih stvari koje babica želi da znaš prije porođaja

Posjeti missMAMA