Nije htjela više djece, a onda je saznala da je trudna... Mama podijelila iskreni video i razočaranje

TikTok
Trudnoća je uvijek, ali uvijek jedno stanje koje izaziva pomutnju – na ovaj ili onaj način. To je stanje koje izaziva burne osjećaje – osobe koja je trudna i onih oko nje.
Vidi originalni članak

Kad saznaš da si trudna, to je osjećaj koji se ne može nikom i nikako opisati. Ne može se opisati jer svatko ima neki svoj doživljaj tog osjećaja i on ovisi o toliko puno toga – o tome kakva smo osoba, o tom je li to prvo dijete, drugo ili peto, o tom jesmo li ga predugo čekali, koliko smo stari… Ma ne može se nabrojati sve okolnosti!

duhovita mama Mama iskreno: Zašto treća trudnoća nije šala?

U svakom slučaju, trudnoća izvlači iz nas cijelu paletu različitih emocija, a ta paleta nekad ode i u onu drugu krajnost, koju najčešće ne povezujemo s ovim događajem. Da, trudnoća nekad nije željela i nekad u nama izazove negativne osjećaje. No, zbog okruženja i zbog određenih uvjerenja i društva općenito, od žena se očekuje da takve osjećaje skrivaju.

Zato je jako važno da postoje žene poput Michaele Teig Dunc, koja je na Tiktoku podijelila video koji prikazuje njezin plač i uzrujanost kao reakciju na trenutak kad je saznala da je trudna. Naime, Michaela i njezin suprug imaju troje djece i nisu namjeravali više imati djece. Sve dok im iznenadna trudnoća nije poremetila planove…

U videu koji je objavila, Michaela u ruci ima test na trudnoću i – plače.

„Ne znam što da radim“, kaže kroz suze. „Ovo uopće nisam očekivala.“

Srećom, njezina najbolja prijateljica bila je uz nju da je utješi.

„Sve će biti u redu na kraju“, kaže njezina prijateljica i zagrli je. Na što Michaela kaže da zna da će biti tako, ali da se trenutno ne osjeća tako…

I to je ono što mnoge žene zatome, taj osjećaj razočaranja, taj osjećaj koji ti govori da ne želiš to, a znaš da ćeš se na kraju veseliti tom djetetu i da ćeš ga voljeti. No, ovaj osjećaj je sasvim opravdan i nema razloga skrivati ga. Ipak, mnoge žene to čine.

„Nisam uzbuđena, izbezumljena sam“, rekla je sestri kasnije. „Zbunjena sam cijeli dan... ovo se nije trebalo dogoditi... ovo nije bilo u mom životnom planu.“

Iako su joj prijatelji i obitelj čestitali i bili uzbuđeni tijekom cijelog videa, oni su također razumjeli njezinu zabrinutost. Iznenadna trudnoća može biti komplicirana i potpuno zastrašujuća, čak i ako smo u vezi u kojoj ste sretni i u kojoj vas podržava partner i/ili već imate djecu.

@michaelaaaat #reactionvideo #reaction #pregnancy #surprise ♬ original sound - Michaela Teig Dunc

Trudnoća sa sobom nosi brojne teškoće, ovisno o fizičkom stanju osobe, o godinama, a na kraju krajeva rezultat je – još jedno dijete za skrb, cijela jedna osoba. Nije to mala stvar!

U komentarima su mnoge žene izrazile zahvalnost Michaeli što je podijelila svoje iskustvo i javno progovorila o ovako važnoj temi. Mnogi su rekli da su pronašli sebe u njenom videu i uvjeravali je da to što nije uzbuđena zbog vijesti ne znači da neće biti dobra majka puna ljubavi.

„Hvala Vam što ste bili iskreni. Ljudi moraju vidjeti da je to u redu da ne budu super uzbuđeni. Moj treći je bio iznenađenje, a on sada ima 11 godina i najbolji je,“ rekla je jedna mama.

„Moramo normalizirati ne-uzbuđenost zbog iznenadnih trudnoća,“ rekla je druga mama. „Ja sam u istom položaju i moja bi reakcija bila jednaka.“

„Imam rijetku urođenu manu koja uzrokuje neplodnost, gubitak trudnoće i prijevremeni porod. Dobila sam prvo dijete i bila sam presretna. Ali kasnije sam se uplašila zbog trudnoće... i bila sam prestravljena,“ podijelila je svoje specifično iskustvo jedna mama.

ujutro ili navečer? Kada je najbolje vrijeme za napravit kućni test za trudnoću?

Posjeti missMAMA