Mama je prozvala sve majke koje trudnoću koriste kao izgovor za višak kilograma

www.instagram.com/nikizoub/?hl=en ; Tijelo nakon poroda
“Zamjeram ženama koje govore da su im bebe uništile tijela. Nemam više zategnutu kožu, imam strije i podočnjake, ali nisam uništena, a ni žene kojima pomažem. Moje tijelo je moćno, učinilo me majkom i zapravo se osjećam mnogo sigurnije, zdravije i jače, nego ikad prije!"
Vidi originalni članak

Niki Zoumpouli (28) po struci je fitness trenerica koja svakodnevno podučava žene, uključujući i mnoge mame, kako se vratiti u formu nakon poroda. Na društvenim mrežama ima stotine tisuća pratitelja, majka je dvogodišnje djevojčice, a svojom je nedavnom objavom izazvala žustru raspravu na društvenim mrežama. Naime, Niki je rekla da beba nije opravdanje za zapušten izgled, višak kilograma i debljanje. Priznala je i da razumije koliko je teško i izazovno biti mama, no također je kazala da žene to ne bi trebale koristiti kao izgovor. 

Gdje ima volje, ima i načina! 

Umjesto toga, Niki smatra da bi mame trebale uključiti i bebu u svoje rutine vježbanja. „Treninzi kod kuće uštedjet će vam mnogo vremena, ali i smanjiti stres. Biti mama kod kuće s novorođenčetom nije razlog da se prepustite i opustite. Izgradila sam vrhunsku kućnu teretanu u svojoj garaži jer je ovo moj posao, ali sve što vam zaista treba je par bućica, prostirka i dobra volja."

Niki je kazala i kako vježba jer želi biti dobar primjer svojoj kćeri. “Želim da moja kći gleda kako odvajam vrijeme za trening i jedem zdravo i uravnoteženo. Vaša će djeca raditi ono što i vi radite, budite im dobar primjer, pokrenite se, zaista je dovoljna samo dobra volja."  

Niki se također borila s viškom kilograma nakon poroda u svibnju 2019. godina. Tijekom trudnoće je dobila 30 kilograma, a također je imala komplikacije u trudnoći zbog kojih nije smjela vježbati. No, nakon što je rodila, bila je odlučna u svom naumu da se vrati na staru težinu. Niki sada redovito na svom Instagramu dijeli videozapise i slike na kojima vježba s kćeri Arijom.

“Mislila sam da ću nastaviti vježbati i tijekom trudnoće, međutim stvari su ispale drugačije. Bila sam jako umorna, slušala sam svoje tijelo i odmarala se. Šest tjedana nakon poroda vratila sam se treninzima. Moje tijelo je izgledalo potpuno drugačije. Teško mi je bilo gledati kako godine i godine napornog rada nestaju. Sjećam se kako sam se smijala usred treninga jer sam se osjećala zaista slabo. Bio je to jedan od onih trenutaka u kojima se moraš ili smijati ili plakati. No, gledajući unatrag, jako mi je drago što sam imala to izazovno iskustvo jer mi je ono omogućilo da puno bolje razumijem svoje klijente i udovoljim njihovim potrebama", rekla je za TheSun. 

Rekla je: „Većina mojih klijentica su mame koje žele smršaviti i ponovno steći samopouzdanje. Toliko mi žena šalje poruku da su depresivne i ne znaju odakle početi. Misle da nemaju dovoljno vremena, ali ja im želim pokazati da se sve može kad se hoće! Moja kći je moja najveća motivacija."  

Međutim, iako smatra da se žene ne smiju prepustiti i opustiti nakon što postanu majke, ističe da sve žene trebaju prihvatiti svoje "nesavršenosti" - i shvatiti moć svog tijela. “Zamjeram ženama kada govore da su im bebe uništile tijela. Nemam više zategnutu kožu, imam strije i podočnjake, ali nisam uništena, a ni žene kojima pomažem. Moje tijelo je moćno, učinilo me majkom i zapravo se osjećam mnogo sigurnije, zdravije i jače, nego ikad prije!"

Niki je poručila da se promjene ne događaju preko noći. “Govorim svojim klijenticama da se promjene neće dogoditi preko noći. Potrebno je vrijeme, trud i dosljednost. Teško je, ali mame ne bi trebale odustati od svog zdravlja samo zato što su postale majke!" 

 

Tijelo nakon poroda Popularna trenerica odgovorila je na kritike i poslala snažnu poruku ženama o tijelu nakon poroda

Posjeti missMAMA