Kako očuvati hidrataciju tijekom trudnoće?

Thinkstock
Hidratacija je uvijek važna, a tijekom trudnoće, tekućina je još više dragocjena jer pomaže kod ublažavanja zatvora i hemoroida, omekšavanja kože, smanjenja edema i smanjenja rizika od infekcija mokraćnog sustava i prijevremenog porođaja
Vidi originalni članak

Vaše tijelo treba vodu da stvori amnionsku tekućinu, proizvede dodatnu količinu krvi, izgradi novo tkivo, nosi hranjive tvari, pomaže probavi i izbacuje vaše, ali i bebine otpadne i toksične stvari.

Pijenje puno tekućine tijekom trudnoće može učiniti čuda: od ublažavanja zatvora i hemoroida, omekšavanja kože, smanjenja edema i smanjenja rizika od infekcija mokraćnog sustava i prijevremenog porođaja.

LJETO SE VRATILO 8 savjeta kako preživjeti vrućine tijekom trudnoće

Trudnice bi trebale nastojati svakodnevno piti 10 čaša (2,3 litre) tekućine, prema Mayo Clinic. Ako je vruće ili vježbate tijekom trudnoće, trebate još više tekućine.

Ako vas pomisao na samo vodu čini nezadovoljnima, nemojte brinuti, slobodno uključite i drugu tekućinu. Mlijeko, prirodni sokovi, juha, mineralna voda i čaj također se broje, a pet porcija voća ili povrća računa se kao dvije čaše tekućine. Općenito, ako pijete dovoljno tekućine, tako da rijetko osjećate žeđ, a boja vaše mokraće je bezbojna ili svijetlo žuta, vjerojatno radite dobar posao što se tiče hidratacije.

Tema s foruma Vaši trikovi za trudničke tegobe

Posjeti missMAMA