'Tihi ubojica u domu': Mama simptome kod djeteta zamijenila za gripu

Guliver
Kad se njezina kći požalila na glavobolju, a sin počeo povraćati, njihova majka pretpostavila je da je cijela obitelj dobila gripu. Zapravo se radilo o trovanju ugljičnim monoksidom
Vidi originalni članak

Jako tužna priča dolazi iz gradića u američkoj saveznoj državi Aljaska, ali važno ju je pročitati kako bismo spriječili slične tragedije. Desetogodišnji dječak iz Anchorage na Aljasci izgubio je život početkom godine, nakon što su posljedice curenja ugljičnog monoksida u kući zamijenili gripom.

Sezona je otvorena Gripa je u punom zamahu i ne treba je olako shvaćati, a evo kako postupiti

Kada se Caroline, kći Sarah Kleb požalila na glavobolju, a njezin sin Gavin počeo povraćati, mama je pretpostavila da je cijela obitelj dobila gripu. Ali to nije bio virus. Umjesto toga, hladnjak s pogonom na propan bio je neispravan i propuštao je bezbojni ugljični monoksid bez mirisa - koji se često nazivao "tihim ubojicom" do su njih troje spavali. Sljedećeg dana, pronađeni su svi kako leže bez svijesti. Caroline i njezina majka na kraju su se oporavile. Ali nažalost, Gavin nije.

Beba noćnim buđenjem spasila život roditeljima!

Sada roditelji govore o onome što se dogodilo i o opasnostima za koje nisu znali. 

Glavobolja, umor, vrtoglavica, mučnina

"Kako bi ti to znao?" Sarah je rekla u intervjuu za Alaska Dispatch News. "Prije toga nikad ne bih razmišljala o tome." Većina roditelja ne bi. Prema CDC-u (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti)  lako je zamijeniti simptome izloženosti ugljičnom monoksidu - glavobolju, umor, vrtoglavicu, mučninu s gripom, budući da se plin ne može vidjeti, čuti ili namirisati.

opasnosti za djecu Zbog opekline na djetetovom licu mama upozorava na predmet koji svi imamo!

Klebsovi nisu imali detektor ugljičnog monoksida u kući, iako su rekli da planiraju instalirati jedan. A prema CDC-u, to je prva stvar koju trebate učiniti da spriječite slučajno trovanje ugljičnim monoksidom. Ono na što bi još trebali paziti: nikada ne pali ugljen u zatvorenom prostoru, nikada ne koristit prijenosni plinski kamp štednjak u zatvorenom prostoru i nikada ne koristit generator unutar kuće, podruma, garaže ili u prostoru ako je manje od šest metara do prozora ili vrata. 

Također bi trebala provjeriti jesu li plinski uređaji pravilno odzračeni, a dimnjak, sustav grijanja, bojler i bilo koji drugi plinski, naftni ili uređaji na ugljen servisirani od strane kvalificiranog majstora svake godine.

sretan kraj Nakon što joj se kći skoro ugušila, mama upozorava na važnost prve pomoći

Posjeti missMAMA