Slasna vegetarijanska pita od špageta

Thinkstock
Špageti su rijetko jelo koje vole sva djeca. Fina tjestenina s povrćem, sirom i začinima zadovoljit će velike i male gurmane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • ½ paketa špageta
  • 2 velika jaja
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 velika mrkva
  • celer
  • 1/2 žličice soli
  • 2 šalice pasirane rajčice
  • 1 šalica ricotta sira
  • 1/2 žličice talijanskih začina
  • 1 šalica mozzarella sira

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

2. U posudu staviti kuhane špagete i preliti maslinovim uljem.

3. Pomiješati jaja i 1/4 šalice parmezana u posudu. Pomiješati sa špagetima. Staviti u posudu za pitu.

4. Zagrijati žlicu ulja na srednju vatru, dodati češnjak, luk, crvenu papriku, mrkvu, celer i sol te pustiti da omekša 5 minuta. 

5. Povrće preliti umakom od rajčice i promiješati.

6. U posudi zajedno pomiješati ricottu, ostatak parmezana i talijanske začine.

7. Rasporediti mješavinu ricotte i parmezana po tjestenini, zatim stavi povrće, na vrh dodati mozzarellu.

8. Jelo zapeći 30 minuta. Ohladiti, narezati i poslužiti.

Posjeti missMAMA