Punjeni patlidžani koje će djeca jesti

Thinkstock
Jedna od najsočnijih verzija ukusnog povrća su punjeni patlidžani koji inače i nisu omiljena namirnica djeci, ali će ovako 'zapakirani' možda i postati
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 grama patlidžana
  • 200 grama šampinjona
  • 200 grama rajčica
  • luka
  • 200 grama smeđe riže
  • 4 dl povrtnog temeljca
  • 2 koncentrata kokošje juhe
  • 7 bjelanjaka
  • 200 grama goude
  • 2 mala žlice soli
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlica peršinovog lista
  • svježe mljeveni papar
  • 1 prstohvat mažurana

Priprema:

1. Patlidžane razrežite po dužini i izdubite im meso. Meso patlidžana narežite na sitne kockice, posolite i ostavite 5 min.

2. U posudu stavite: kockice patlidžana, luk, češnjak, šampinjone, oguljene rajčice i rižu (prethodno sve izrezano). Zalijte polovinom povrtne juhe, sve pirjajte 12 min. Ohladite, dodajte bjelanjak, papar, mažuran, izmiješajte i napunite patlidžane.

3. Poslažite ih u posudu, pospite parmezanom, zalijte preostalom juhom i pecite 35 minuta na 150 stupnjeva C.

Potražite još novih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA