Probajte ovaj ukusni recept: Cannelloni u umaku od rajčice i bešamela

Thinkstock
Zašto ne biste, umjesto s jednim, poslužili tjesteninu s dva umaka. Sočna tjestenina s povrćem i sirom zadovoljit će male i velike gurmane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 grama špinata
  • 60 grama maslaca
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 300 grama ricotta
  • 250 grama parmezana
  • 2 jaja
  • 12 komada cannellona

Umak od rajčica:

  • 1 režanj češnjaka
  • 1 luk
  • 30 grama maslaca
  • maslinovo ulje
  • 325 grama rajčice
  • bosiljak

Umak bešamel:

  • 500 ml kravljeg mlijeka
  • 60 grama maslaca
  • 125 grama bijelog pšenično brašna 

Priprema:

1. Napravite umak od rajčice. Pomiješajte u tavi češnjak i luk s maslacem i uljem. Pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne postane staklast. Dodajte rajčice te začinite solju i paprom. Lagano kuhajte na srednjoj vatri 25 min. Dodajte bosiljak neposredno prije ga što maknete s vatre.

2. Kuhajte špinat u posudi slane vode od osam do deset minuta. ocijedite, istisnite višak tekućine te sitno narežite. U tavu stavite pola maslaca i špinat. Posolite i popaprite. Kratko popržite na jakoj vatri dok špinat ne upije maslac.

3. Izradite bešamel. Rastopite maslac s brašnom, dodajte polovicu vrućeg mlijeka uz neprestano miješanje. Dodajte postupno ostatak mlijeka te nastavite miješati pjenjačom dok ne zakuha. Začinite solju.

4. Kuhajte cannellone od špinata u velikoj posudi zasoljene vrele vode pola vremena navedenog na pakiranju. Ocijedite i stavite pod hladnu vodu. Posušite ih i nadjenite mješavinom ricotte i špinata. Obložite dno vatrostalne posude slojem bešamela i stavite cannellone u jednom sloju. Prekrijte naizmjence žlicama bešamela i umaka od rajčice.

5. Pospite parmezanom i poprskajte maslacem. Pecite na 200°C oko 20 minuta.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA