Nešto novo: Popečci od lososa

Thinkstock
Nešto drugačiji popečci od lososa oduševit će vas, ali i vašu djecu. Iznenadite ih okusima lososa, uz fino hrskavo pecivo ovo će bi biti odličan ručak ili večera
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 400 grama lososa
  • 2 jaja
  • sok od pola limuna
  • 1 žlica kapara
  • 0.5 žličice soli
  • 0.5 žličice svježe mljevenog papra
  • 12 komada slanih krekera
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

1. Pomiješajte komade ocijeđenog konzerviranog lososa, jaja, limunov sok, kapare, sol i papar u zdjeli da se svi sastojci ravnomjerno izmiješaju.

2. Nadrobite krekere rukama u smjesu pa ponovno promiješajte.

3. Zdjelu prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta ili preko noći.

4. Tanjur posipajte s polovicom krušnih mrvica.

5. Smjesu sa lososom podijelite na 4 djela i formirajte popečke.

6. Poslažite ih na tanjur pa posipajte preostalim krušnim mrvicama.

7. Ulje i maslac otopite u većoj tavi i pecite popečke oko 5 min sa svake strane.

Potražite više recepta na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA