Lagana večera: Špageti s tikvicama i račićima

Thinkstock
Pirjajte račiće s marinadom, tikvice pomiješajte s kuhanom tjesteninom i - uživajte!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 režnja češnjaka
  • 1 svježi đumbir
  • 8 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica kurkume
  • 1 mala žlica soja umaka
  • 400 grama tikvica
  • 400 grama špageta
  • 1 žlica korijandera
  • 400 grama račića

Priprema:

1. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i sitno naribajte. Račiće izvadite i z oklopa, isperite hladnom vodom i osušite. Češnjak, đumbir i račiće pomiješajte s 4 žlice maslinova ulja i začinite solju, crvenim paprom, kurkumom i sojinim umakom. Pokriveno marinirajte 1 sat u hladnjaku.

2. Zakuhajte 5 l vode za špagete. Tikvice operite, očistite i narežite na tanke štapiće ili naribajte. Račiće pirjajte s marinadom u teflonskoj tavi na srednjoj vatri oko 8 minuta.

3. Posolite vodu za tjesteninu i skuhajte špagete prema uputi na omotu da ostanu "al dente". Ocijedite ih i vratite u lonac. Pomiješajte tikvice s preostalim maslinovim uljem i ostavite ih pokrivene na još toploj ploči štednjaka. Stavite ih na tanjure, a preko njih račiće.

4. Pospite peršinom prije posluživanja.

Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA