Čokoladna brownie torta s puno čokolade
Brownie torta je fina, čokoladna i nitko joj ne može odoljeti. Ovu tortu možeš napraviti zaista brzo, a odlična je za svaku prigodu - blagdani, vikend ili jednostavno za zasladiti popodne poslije ručka
Sastojci:
- 4 jaja
- 5 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 velike žlice brašna
- 200 g mliječne čokolade
- 250 g tamne čokolade
- 250 g maslaca
Krema:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 250 g tamne čokolade
- pola šlagfixa
Ukrašavanje:
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Za biskvit na pari otopite obje vrste čokolade.
2. Zatim miksajte jaja s obje vrste šećera dok se volumen ne utrostruči. Dodajte otopljenu čokoladu s maslacem u smjesu od jaja i dodajte brašno. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
3. Stavite u nauljen kalup i pecite 40 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva.
4. Topli biskvit polako namočite s toplim mlijekom. Za kremu zagrijte vrhnje za šlag i u njemu otopite čokoladu.
5. Ohladite u hladnjaku sat vremena.
6. Izvadite kremu iz hladnjaka i dodajte pola šlagfixa te miksajte.
7. Prelijte kremu preko hladnog biskvita. Vratite tortu u hladnjak, a kada se dobro ohladi ukrasite je tučnim vrhnjem za šlag.