Brzo gotovo: Rižoto s gljivama i gorgonzolom

Thinkstock
Jednostavna i aromatična kombinacija koja će osvojiti sve male gurmane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 4 razne gljive
  • 1 komad crvenog luka
  • 0.5 šalice gorgonzole
  • 0.3 šalice parmezana
  • 2 šalice riže
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

 1. Zagrijte temeljac.

2. U drugoj posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu ispirjajte češnjak, gljive, luk i sol.

3. Nakon osam minuta dodajte rižu pa ulijte temeljac. Neka se kuha dok ga riža ne upije pa dodajte sireve, posolite i popaprite.

Gljive u prehrani djece

Potražite još novih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA