Pjevačica s 44 postala mama i sinu dala popularno ime

Instagram/natalie_imbruglia
Natalie Imbruglia rodila je sina, a uz preslatku fotografiju je napisala: 'Srce će mi puknuti'
Vidi originalni članak

Natalie Imbruglia rodila je sina Maxa Valentine Imbruglia, a sretnu vijest podijelila je sa svojim pratiteljima na Instagramu. 

"Dobrodošao na svijet. Max Valentine Imbruglia. Srce će mi puknuti. Moj dječak", napisala je ponosna mama uz preslatku fotografiju bebinih prstića.

Ime Max inače je popularno i u Hrvatskoj, a ovo ime latinskog porijekla nastalo od prezimena Maximinianus koje je izvedeno od riječi "maximus" znači "nаjveći". Drugi oblici ovog imena su Maks i Maksim.

Ime Max relativno je često ime, među prvih dvije tisuće u Hrvatskoj, gdje danas živi preko dvjesto ovakvih imenjaka, stoji na web stranici Acta Croatica. Ime Max bilo je najpopularnije od 2011. do 2013. godine, kada se rodilo oko 26 posto djece s ovim imenom. Najpopularnija godina bila je 2012., a češće je na sjeveru države. Većina osoba imena Max žive u Zagrebu (pedesetak), Puli (manje od deset) i Splitu (manje od deset).

Ime Valentin izvedeno je od latinske riječi "valentinus" i znači ona koja je zdrava, jaka. Ime je poznato ponajviše po svetom Valentinu iz 3. vijeka. 

Inače, 44-godišnjoj pjevačici Max je prvo dijete, a dobila ga je pomoću klinike za plodnost i donatora sperme.

"Ne, nisam progutala lubenicu. Moje prvo dijete stiže ove jeseni. Za vas koji me poznajete, znate da sam ovo željela jako dugo i blagoslovljena sam što sam uspjela pomoću klinike za plodnost i donatora sperme. Detalje neću otkrivati, ali moram vam reći da sam zbog nove avanture jako uzbuđena", rekla je pjevačica nakon objave trudnoće.

Kasno majčinstvo Želim dijete u četrdesetima!

kasna trudnoća Što trebate znati ako planirate dijete u četrdesetima

Posjeti missMAMA