Obiteljski ručak za 30 kuna: Složenac sa šunkom

Thinkstock
Važno je pratiti cijene i akcije, a od viška pečenja napravite ukusna jela za četvero koja će vas stajati 30-ak kuna, savjetuje Željka Stošić iz zagrebačkog kluba Papica
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g kiseloga kupusa
  • 5 krumpira
  • luk
  • žličica mljevene crvene paprike
  • žličica koncentrata od rajčice
  • 3 žlice ulja
  • žlica masti
  • 150 g dimljene šunke ili suhog mesa
  • sol, papar, kim, lovorov list
  • mesni temeljac

Priprema:

1. Ogulite krumpir i narežite ga na veće komade. Posložite u posudu za pečenje premazanu uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C.

2. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Popržite ga na masti pa dodajte sjeckanu šunku. Pirjajte dok se ne zažuti, dodajte crvenu papriku, rajčicu i kupus.

3. Zalijte s malo vode, dodajte lovorov list, papar i kim te kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 20 minuta.

4. Zatim pomiješajte omekšali kupus i šunku s krumpirom u pećnici, zalijte temeljcem i vratite u pećnicu.

5. Pecite dok kupus i krumpir ne omekšaju do kraja i ne dobiju rumenu boju.

Posjeti missMAMA