Mama u restoran nosi hranu od doma za sina, a mnogi to ne odobravaju

Freepik
Odlazak u restoran s djecom može biti pravi mali kaos. Posebno ako je dijete izbirljivo, na primjer. Jer hrana u restoranu nije baš jeftina, a ne možeš baš svaki put pojesti za djetetom… Ova je mama našla rješenje, ali ne razumiju ga baš svi.
Vidi originalni članak

Eh, taj odlazak u restoran. Nekoć (čitaj: prije djece) je odlazak u restoran značio odmor, uživanje, opuštanje. A onda su stigla djeca. I ma koliko god da ih voliš, dođe ti da za odlazak u restoran unajmiš dadilju ili preklinješ nekog da ih pričuva. Nisu svi isti, naravno, ali ovo je vrlo čest problem. Trčanje po restoranu, minijaturne igračke koje lete po podu, bojice kojima puca mina samo su početak, a sve se nastavlja mackanjem špageta po stolnjaku i odbijanjem hrane na koju nisu navikli.

Djeca u restoranima Je li djeci mjesto u restoranima? Vlasnik restorana ostavio poruku: 'Ostavite neodgojenu djecu kod kuće!'

I na kraju pola njihovog jela ostane nepojedeno. I razbacano po tanjuru (i oko njega). I izgleda tako kao da ti baš i ne dođe da to jedeš. A to isto jelo (dok je bilo čitavo i uredno na tanjuru) nije baš jeftino. I tako dođeš do tog da – baciš novac, a dijete je i dalje gladno. Osim tog, često je dječji meni vrlo različit od onog za odrasle, baš zato što djeca ne prihvaćaju različitu hranu, pa se svodi na pržene krumpiriće i špagete.

@unbreakablemomma

 

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Jedna je mama odlučila poduzeti nešto po tom pitanju i prestati bacati novac na restoransku hranu za svog sina, pa je napravila nešto što mnogi nisu prihvatili – kad idu u restoran, ona pripremi obrok za svoje dijete i ponese ga u restoran. Dijete ima zabranu jedenja restoranske hrane.

Kad je to objavila u svom TikTok videu, mnogi su imali primjedbe na ovakav način rješavanja stvari, ali ona je svoj odabir argumentirano objasnila. Naime, kad ide s obitelji u restoran, mama Karlie ponese poseban, kod kuće pripremljen, obrok za svog dvogodišnjeg sina i ne dopušta mu da jede hranu iz restorana. Njezina obitelj sastaje se, inače, u restoranu svakog petka, pa to nije nešto što se tek povremeno događa kao iznimka.

#jatotako Nastasja Chiara Petrić: Ne bih nikad dopustila da dijete trči po restoranu! Bonton se mora znati!

Kao prvo, kaže ova mama, hrana u restoranima je skupa, pa ne želi platiti nešto što će njen sin kušati i ostaviti. „Želite da platim 7 dolara (6,5 eura) za hrskave pileće štapiće koje će moj sin možda pobacati po podu? To je ludo,“ kaže ova mama u videu. Osim tog, ona smatra da je sve ono što pakira i ponese od doma zdravije nego ono što može dobiti u restoranu.

Još jedan od argumenata je taj da dijete ne želi i nema strpljenja čekati hranu nakon što je naruči u restoranu. I iako je činjenica da se dijete mora naučiti strpljenju, ipak nam se svima diže kosa na glavi kad pomislimo na gladno dijete koje vrišti. Dijete hoće jesti – sad, ako je gladno. A onda mama izvadi ono što je donijela i dijete jede.

@unbreakablemomma Replying to @I'm not high, you are ♬ original sound - Karlie

Mama Karlie je naknadno snimila i parodiju na sve komentare koje je dobila, a video je nazvala "Što ljudi misle da radim zato što nosim svom 2-godišnjaku obrok u restoran." 

@unbreakablemomma Replying to @Kayla2022 ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Na sve je optužbe i pomalo neugodne riječi mama Karlie odgovorila kako joj je bitno da je njezin sin sretan i zadovoljan u restoranu i ako poželi nešto s menija, dobit će. Pa nije ni luda, zar ne?

 

 

Ali zašto ne? Mama odbila ostati na dječjem rođendanu, objavila to, pa razbjesnila mnoge

Posjeti missMAMA