Kobe inspirirao tate: 'Imao bih još pet kćeri da mogu. Ja sam tata djevojčica'

Instagram/kobebryant
Legendarni košarkaš bio je i tata četiri kćeri i uvijek je rado naglašavao da je ponosan tata djevojčica, a sada je inspirirao tate djevojčica da na društvenim mrežama dijele fotografije s oznakom #girldad
Vidi originalni članak

Dok svijet tuguje za tragično preminulim legendarnim košarkašem i ocem četvero djece Kobeom Bryantom kao i njegovom 13-godišnjom kćeri Giannom, mnogi od onih koji su ga poznavali znaju da nije bio samo talentirani sportaš već i ponosni tata djevojčica.

Sportska voditeljica i komentatorica Elle Duncan prisjetila se na svom profilu na Instagramu što joj je rekao kad su se upoznali 2018. kad je bila u osmom mjesecu trudnoće. "Kako si? Kad ti je termin? Hoće li biti curica ili dečko?", pitao ju je, a kad mu je rekla da očekuje curicu, dlanom joj je dao pet' i rekao: "Cure su najbolje".

Nakon ove vijesti tate djevojčica počeli su na društvenim mrežama dijeliti svoje fotografije s kćerima s oznakom #girldad kako bi odali počast Kobeu, ali i pokazali svoj ponos što su tate djevojčica.

iskreno 'Prestanite sažalijevati mog supruga zato što nema sina'

Elle je s Kobeom pričala o odgoju djevojčica, tražila ga je roditeljske savjete, ali i pitala hoće li on i supruga Vanessa imati još djece. "Rekao je da bi njegova žena Vanessa doista htjela dječaka, ali da se zabrinula (naravno u šali) da će opet biti curica. I ja sam pomislila: Četiri curice, šališ se? A on je bez oklijevanja rekao: Imao bih još pet kćeri, da mogu. Ja sam tata djevojčica."

Lee Duncan napisala je da tada nije znala da će Kobe uskoro dobiti četvrto dijete i ponovno djevojčicu, ali zna da je tada bila impresionirana koliko je volio svoje djevojčice. "Drago mi je da sam ga upoznala i tako mi je žao što njegova četvrta kći neće poznavati svog tatu".

Duncan je spomenula i da je Bryant tada pričao o svojoj kćeri Gianni za koju je rekao da je bolja košarkašica nego što je on bio u toj dobi. Nažalost, tragična nesreća helikopterom prekinula je čak devetero života, a Duncan je rekla: "Kad pomislim na ovu tragediju, jedina mala utjeha za mene bila je što znam da je umro radeći ono što je najviše volio: biti tata. Biti tata djevojčica".

Kćeri doista bude nešto posebno kod muškaraca, isto kao što je neupitna veza između majki i sinova. To znaju mnogi poznati očevi koji imaju kćeri (neki od njih imaju i sinove) među kojima su i naš slavni komičar Željko Pervan, nogometaš Mihael Mikić i pjevač Jole Čagalj te svjetski poznati tate Ryan Reynolds, Bruce Willis, Matt Damon, Barack Obama, Silvester Stallone, Jude Law,  Dwayne Johnson 'The Rock', Rade Šerbedžija...

odnos oca i kćeri 15 stvari koje svaki tata koji ima kćer treba znati

Odgoj djevojčica budi tatinu žensku stranu

"Znanost je dokazala da roditeljstvo može 'reprogramirati' mozak zbog jake privrženosti i emocionalne povezanosti s djetetom", objasnila je psihoterapeutkinja Bethany Marshall. "Kad se muškarac poveže s kćeri, odnos privrženosti se i pojača jer mora izaći iz svoje sigurne zone i zakoračiti u ženski svijet."

Tate koji imaju kćer, više su u doticaju sa svojom ženskom stranom i, uskoro nakon rođenja djeteta, ne smatraju više da je 'ženi mjesto u kuhinji i da je nogomet muški sport'. Kako rastu njihove kćeri, i oni odrastaju u bolje i otvorenije ljude, rješavajući se svojih predrasuda.

Kako raste, kći sve više utječe na svog oca. "Otac je izložen svemu - dilemama oko dečki, njenim borbama i njenom pogledu na život. Ovo iskustvo mu pomaže da razvije empatiju prema ženama”, objašnjava psihoterapeutkinja. Za neke očeve, ovo je problem s kojim se suočavaju jer životni put i ponašanje koje su smatrali normalnim, više nije prihvatljivo kad počnu gledati svijet kroz oči svojih kćeri. Žele ih naučiti kakvi su muškarci i kakvo ponašanje je u redu, a kakvo nije. Nisu više samo muškarci već i uzori svojim kćerima.

Važan odnos Istraživanja otkrivaju utjecaj oca na kćerinu sreću u odrasloj dobi

Posjeti missMAMA