4 načina kako odgajati djecu koja će te istinski cijeniti, prema psihologu

Freepik
Napravi prostor za utjecaj na svoje dijete u svijetu trenutnog zadovoljstva.
Vidi originalni članak

Zanimljivo mi je kako se često divimo ljudima koje nikad nismo ni sreli ni upoznali. Želimo izgledati poput ljudi koje vidimo na društvenim mrežama ili nosimo dresove sportaša koji, u nekim slučajevima, mogu biti okrutni prema bližnjima. Ponekad čak tražimo autograme i slike s ljudima koji nas ne poznaju i, iskreno, ne mare za to tko smo mi.

Naša kultura je opsjednuta slavom, ljepotom i bogatstvom. Stoga ne čudi da su djeca opsjednuta slavnim osobama. U ovakvom okruženju, možda se pitaš gdje ti, kao roditelj, možeš naći mjesto kao najveći uzor svom djetetu, heroj ili osoba koju će željeti oponašati kad odraste.

psihoterapeutkinja podijelila Ovo je 5 moćnih rečenica koje trebaš reći djeci da učvrstiš vezu s njima

Ovdje su 4 načina kako odgajati djecu koja će te istinski cijeniti, prema jednom psihologu, prenosi Yourtango.

1. Budi tu se za svoje dijete

Budi prisutna. Spusti telefon, prestani slati poruke, prestani pričati i počni slušati. Mislim na slušanje - očima, ušima i tijelom. Nemoj doći na djetetovu nogometnu utakmicu i cijelo vrijeme gledati u telefon jer ažuriraš status ili šalješ e-mailove. Djeca znaju jesi li zaista tamo ili ne, a samo fizička prisutnost bez stvarne pažnje neće im pomoći da se osjećaju povezano s tobom.

2. Jasno odredi svoje vrijeme

Znamo da se treba raditi i da zbog tehnologije možda stalno osjećaš potrebu da budeš "na vezi".. Ali ako ne pokažete svom djetetu da postoji vrijeme za rad i vrijeme za igru, ono će odrasti s osjećajem da ste bili samo djelomično prisutni, što za njih znači da ste većinom bili odsutni. Odvojite vrijeme u kojem ćete se potpuno fokusirati na svoje dijete.

Nekad i sad Ovo je greška koju su radili naši roditelji, a utječe na mnoge roditelje danas

3. Budi dosljedna

Dosljednost je ključna u svim aspektima roditeljstva. Tako bebe, mališani i djeca uče što mogu očekivati i što se od njih očekuje. Ako vam ovo zvuči kao težak zadatak, odaberite najvažnija područja s obzirom na dob djeteta i budite dosljedni. Možda to znači da uvijek budete doma za večeru, čitate im knjige ili ih redovito pokupite iz škole. Što god to bilo, dosljednost je prilika za povezivanje.

Bilo da dijete ima 5 godina i govori o posljednjoj riječi koju je naučilo sricati ili ima 15 godina i ima problema s prijateljima, tvoja stalna aktivna uključenost u odnos s njim ključ je da se dijete osjeća uistinu važnim. Tako je jednostavno i teško u isto vrijeme.

4. Divi se talentima, a ne ljudima

Važno je usaditi ovu naviku već u ranoj dobi djeteta. Umjesto da kažeš da voliš određenog sportaša ili glumca, reci da voliš način na koji igra ​​ili glumi.

Djeca moraju rano naučiti da te ljude ne poznajemo osobno, te stoga nemamo pojma kakav je njihov karakter ili integritet u stvarnom životu. Ova suptilna promjena može značajno utjecati na to kako društvo idolizira slavne osobe i gdje će vaša djeca tražiti uzore. Nikad nije kasno za početak.

uoči ih na vrijeme Pet malih znakova koji otkrivaju da si možda previše opsjednuta svojim djetetom

Posjeti missMAMA