Pokazala kako grudi izgledaju prije i poslije izdojene litre mlijeka

Guliver ; Izdajanje mlijeka
Fotografija grudi prije i poslije izdajanja izazvala je lavinu reakcija!
Vidi originalni članak

Dva do šest dana nakon poroda većina žena osjeti da su im dojke gotovo preko noći postale teške, veće, osjetno punije, napetije i osjetljivije na dodir. To je normalno stanje koje se događa uslijed dotjecanja velike količine krvi i limfe u dojku i povećanog stvaranja i nakupljanja mlijeka u dojci.

Ako majka neredovito doji i/ili beba nedovoljno učinkovito prazni dojku u prvim danima nakon poroda, normalna fiziološka punoća dojki može prerasti najprije u neki oblik prepunjenosti dojki, a zatim dovesti i do zastoja mlijeka, te posljedično i do upale - mastitisa.

Mastitis - upala dojke Mastitis: Kako izgleda upala dojke, koji su simptomi i kako se liječi?

Mama Chi-Chi LaFlare objavila je fotografiju koja pokazuje kako izdajanje majčinog mlijeka utječe na veličinu grudi. Slika lijevo prikazuje njene grudi pune mlijeka prije izdajanja, a slika desno grudi nakon što je izdojila litru mlijeka!

Ova mama je velika pobornica dojenja i dijeljenja mlijeka s mamama koje nemaju dovoljno mlijeka, a za sebe kaže da je prirodno talentirana za proizvodnju mlijeka. Na Instagramu daje podršku mamama koje doje i izdajaju. 

alternativa dojenju Isključivo izdajanje - opcija o kojoj se rijetko govori

Posjeti missMAMA