Mamina mala BLW kuharica ima novo izdanje, koje krije još više tajni i trikova za bebine slasne obroke

Privatna arhiva
'Mamina mala BLW kuharica' je kuharica koja pomaže roditeljima i štedi njihovo dragocjeno vrijeme u potrazi za brzim, jednostavnim i ukusnim receptima u kojima će bebe i djeca uživati i, što je najvažnije, biti zdravo nahranjena.
Vidi originalni članak

„Mamina mala BLW kuharica“ nije samo zbirka recepata, to je vodič koji roditeljima nudi novi pristup u odgoju i prehrani djece. Samo sedam mjeseci nakon objavljivanja prvog izdanja i 1000+ prodanih primjeraka knjige, izlazi drugo dopunjeno izdanje Mamine male BLW kuharice. 

"Drugo izdanje Mamine male BLW kuharice prošireno je sadržajem svih recepata te posebnim sadržajem koji popisuje 68 namirnica i upućuje na objašnjenja kako ih ponuditi i prilagoditi dobi djeteta. U teorijskom dijelu dodan je dio pod naslovom Podjela odgovornosti u kojem se govori o odgovornosti roditelja i odgovornosti djeteta za vrijeme dohrane. Dodane su i Mamine male tajne u kojima otkrivam na koje se načine jaje može zamijeniti drugom namirnicom kako bi recept bio prikladan i za dohranu djece alergične na jaja. Također otkrivam i točan omjer palente i vode, što je vrlo važno kako bi se ohlađena palenta mogla narezati na željene oblike i takva ponuditi bebi odnosno prilagoditi njezinoj dobi. Na samom kraju knjige dodano je kazalo", otkrila je autorica kuharice Emina Grčić. 

Jako korisna kuharica

U ovoj kuharici pronaći češ 100 recepata i opis načina dohrane beba prema BLW metodi ("Baby-led weaning") i temeljne informacije koje omogućuju da dohrana proteče sigurno, opušteno i u dobrom raspoloženju.

zdrava prehrana Najvažnija hrana za razvoj bebinog mozga, prema pedijatrima

Knjiga „Mamina mala BLW kuharica“ sastoji se od četiri dijela.

"Prvi je dio teorijski i sadrži opis načina dohrane beba prema BLW metodi („Baby-led weaning“) i daje temeljne informacije koje omogućuju da dohrana proteče sigurno, opušteno i u dobrom raspoloženju. Preostala su tri dijela recepti, prijedlog cjelokupnog obroka te prijedlog uvođenja pojedinih namirnica u prehranu ovisno o dobi djeteta. Recepti su osmišljeni tako da ih bebi možete ponuditi od početka do kraja dohrane, ali i kasnije. Neka jela iz ove kuharice nisu samostalna, već služe kao nadopuna ili prilog drugim jelima. Stoga svaki recept sadrži i prijedlog odnosno inspiraciju za pripremu cjelovitog obroka", objašnjava Emina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Easy BLW recipes/BLW from the start (@blw.mama.lab)

U ovoj kuharici pronaći ćeš i:

  • predgovore certificiranih nutricionističkih savjetnica te osvrt savjetnice za dohranu
  • kako je krenula naša priča s BLW
  • što je to "Baby-led weaning" i osnovne informacije o ovom načinu dohrane
  • kako započeti s davanjem čvrste hrane djetetu
  • kako postupno smanjivati broj mliječnih obroka
  • što je potrebno za početak dohrane
  • veličina i tekstura hrane prilagođena bebinoj dobi
  • o važnosti željeza u dohrani
  • koju hranu prvu ponuditi bebi
  • osnovne informacije i uputstva kojih se treba držati tijekom dohrane.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Easy BLW recipes/BLW from the start (@blw.mama.lab)

Kome je namijenjena ova kuharica?

"Ovu kuharicu sam radila prvenstveno za mame koje su kao ja, mame koje žele dati i daju sve od sebe i žele nuditi bebi namirnice koje podržavaju njen zdrav razvoj, ali nemaju vremena tražiti recepte", ispričala je Emina te dodala: "Ovo je kuharica sa 100 recepata i isto toliko inspiracija za bebine obroke od 6 mjeseci starosti, a koji su prigodni i za stariju djecu. Recepti u kojima može uživati cijela obitelj!".

Knjigu „Mamina mala BLW kuharica“ možete kupiti u direktnoj prodaji putem ovog linka

Drugo izdanje kuharice nakon što je rasprodano u knjižarama sada ponovo dostupno širom Hrvatske i to u knjižarama HOĆU KNJIGU.

Eminine recepte i rad vezan za BLW način dohrane možete pratiti i na Instagram profilu @blw.mama.lab koji je pravo vrelo inspiracije, na kojem ona nesebično dijeli ideje i recepte za obroke djece i beba.

Baby-Led Weaning Evo zašto bi trebala pustiti bebu da se sama hrani od početka dohrane

Posjeti missMAMA