Foto: Mama istovremeno doji bebu i hrani bočicom drugu

Instagram/mayavorderstrasse
Mama dvoje djece jednom fotografijom pokazala je da ne postoji pravi način za hranjenje bebe
Vidi originalni članak

Mama Maya Vorderstrasse objavila je zanimljivu fotografiju na kojoj doji svoju dvomjesečnu bebu i u isto vrijeme hrani bočicom jednogodišnju kćer.

U opisu fotografije mama je napisala: "Uvijek sam sanjala kako ću dojiti svoje dijete koliko god to bude potrebno. Vidjela sam toliko prekrasnih i nevjerojatnih putovanja kroz zbližavanje i ohrabrujuća iskustva. Dojila sam svoju kćer do njezinog šestog mjeseca i obožavala sam svaki trenutak. Bilo je to naše zajedničko vrijeme, tako posebno...i nitko mi to ne može oduzeti."

Kad je Maya ostala drugi put trudna, njezina kćer imala je samo dva mjeseca i njezino tijelo još se oporavljalo od prve trudnoće. U četvrtom mjesecu trudnoće, Mayi je u potpunosti nestalo mlijeka i više nije mogla dojiti svoju šestomjesečnu bebu.

Telefončić Je li nova trudnoća razlog za prestanak dojenja?

"Osjetila sam kao da mi se srce slomilo, a obuzela me krivnja. Morali smo početi s hranjenjem na bočicu i pomislila sam kako će naša povezanost nestati i kako će misliti da se više ne brinem za nju. No, onda mi je došlo: ništa se nije promijenilo. To je i dalje bilo naše vrijeme, i dalje je hvatala moju kosu i smijala se sa svojim velikim očima. Bila je tako sretna. Sita. Voljena. Sada dojim svoje najmlađe, ali ako se nešto slučajno dogodi i više neću moći ili odlučim prestati - znam da će biti u redu. Prekrasno je hraniti ih. Brinuti se za njih, vidjeti kako dobivaju na težini, kako rastu, smiju se i siti su, ono je zbog čega moje srce poskakuje od sreće."

I zbog toga, ono što ova mama poručuje svim drugim mamama je da se nikad ne osjećaju krivo ili nesposobno. "Samo ih volite najbolje što možete. Bez obzira kakvu rutinu hranjenja imali, teško je biti majka i zato trebamo pružiti podršku jedna drugoj!"

fed is best Mame pokazale da ne postoji 'pravi' način hranjenja djeteta

Posjeti missMAMA