Foto: Kako izgleda tijelo 3 dana prije i 3 tjedna poslije poroda

Instagram/krisrosulli
Nakon što joj je dojadilo gledati retuširane fotografije postporođajnih tijela koja je viđala na društvenim mrežama, jedna mama odlučila je podijeliti svoju stvarnost
Vidi originalni članak

Mama Kristen Sullivan objavila je na Instagramu fotografiju sebe tri dana prije nego što je rodila svoje drugo dijete, i usporedila je s fotografijom tri tjedna nakon poroda, kako bi prenijela važnu poruku.

"Dijelim ovo kako bih pokazala mamama da ponekad nije važno jeste li mršavi, jedete li pravilno i jeste li vježbali tijekom trudnoće jer ponekad vaše tijelo raste na način da vam jednostavno ne dopušta da se 'oporavite' u 3 tjedna", napisala je ova mama. 

"Osjećam se kao da konstantno gledam nove mame koje dijele svoje nevjerojatne postporođajne fotografije, 11 dana nakon poroda, dva tjedna nakon poroda itd. I iako je to super za njih, za mnoge druge mame, to jednostavno nije realno", dodala je. 

distasis recti Razdvajanje trbušnih mišića ne ovisi o kilogramima u trudnoći ni o vrsti poroda

Kristen je objasnila da ima diastasis recti, odnosno primijetila je razdvajanje trbušnih mišića koje se događa mnogim ženama nakon poroda i zbog tog stanja, nosila je postporođajni steznik koji joj je pomagao u oporavku trbušnih mišića. "No, u međuvremenu, dajem svojem tijelu priliku da diše. Jeste li vidjeli kako se jako moj trbuh rastegnuo?! Ne postoji utrka za oporavak novih mama. Doći ćemo i mi do toga!"

Tijelo poslije trudnoće Treba li vam steznik nakon poroda?

Objasnila je kako je htjela podijeliti ove fotografije zbog drugih postporođajnih fotografija koje je viđala na Instagramu: "Jednostavno se čini kako u posljednje vrijeme ima jako puno fotografija koje pokazuju samo fit mame, koje imaju ravan trbuh dva tjedna nakon poroda i izgledaju savršeno u bikiniju. Super zbog njih i podržavam ih u tome. Ipak, druga polovica mama ne oporavlja se tako lako i htjela sam pokazati da je i ta druga strana u potpunosti normalna i savršena."

"Umjesto da smo zabrinute oko toga da vratimo svoje tijelo natrag odmah nakon poroda, trebamo se fokusirati na iskorištavanje dragocjenog vremena za maženje s našim nevjerojatnim bebicama koje smo stvorile s našim tijelima u 9 mjeseci", zaključila je ova mama. 

gubitak kilograma Dani, tjedni, mjeseci: Kako se trbuh smanjuje nakon poroda?

 

Posjeti missMAMA