Za hladnije dane: Quiche s krumpirom i šunkom

Thinkstock
Krumpir, šunka i najbolje domaće prhko tijesto u finoj piti. Umjesto šunke možete ubaciti prženu slaninu kako bi dobili hrskavu komponentu, a pitu možete posipati i krušnim mrvicama
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • prhko tijesto
  • 2 krumpira
  • 150 grama šunke
  • 100 grama ribanog sira
  • 4 jaja
  • 1 luk
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • sol, papar

Priprema:

1. Prhko tijesto zapecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta. Za to vrijeme krumpir pecite u ulju, ocijedite ga i ostavite da kratko stoji.

2. Šunku nasjeckajte na kockice pa ju lagano popržite.

3. Kad se tijesto do pola ispeklo, napunite ga krumpirom i šunkom i pospite ribanim sirom.

4. U zdjeli pomiješajte jaja i vrhnje za kuhanje. Začinite i prelijte preko krumpira i šunke.

5. Pospite s još sira i dodajte sitno sjeckan luk. Pecite na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta.

Potražite više recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA