Za hladnije dane: Quiche s krumpirom i šunkom
Krumpir, šunka i najbolje domaće prhko tijesto u finoj piti. Umjesto šunke možete ubaciti prženu slaninu kako bi dobili hrskavu komponentu, a pitu možete posipati i krušnim mrvicama
Sastojci:
- prhko tijesto
- 2 krumpira
- 150 grama šunke
- 100 grama ribanog sira
- 4 jaja
- 1 luk
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- sol, papar
Priprema:
1. Prhko tijesto zapecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta. Za to vrijeme krumpir pecite u ulju, ocijedite ga i ostavite da kratko stoji.
2. Šunku nasjeckajte na kockice pa ju lagano popržite.
3. Kad se tijesto do pola ispeklo, napunite ga krumpirom i šunkom i pospite ribanim sirom.
4. U zdjeli pomiješajte jaja i vrhnje za kuhanje. Začinite i prelijte preko krumpira i šunke.
5. Pospite s još sira i dodajte sitno sjeckan luk. Pecite na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr