Čokoladni kolač u kojem će uživati cijela obitelj

Freepik
Brzo je gotov i nije ga komplicirano napraviti. Čisti užitak za hladne dane u kojem će uživati cijela obitelj
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 žumanjka
  • 6 žlica šećera
  • 20 grama margarina
  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 4 bjelanjka
  • 4 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo

Ganache krema:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 300 grama čokolade za kuhanje

jednostavna fantazija Čokoladne kocke koje nestaju u sekundi

Priprema biskvita:

1. Na pari istopite margarin i čokoladu, te ostavite da se prohladi.
2. Žumanjke dobro izradite sa šećerom.
3. U žumanjke dodajte pripremljenu čokoladu s margarinom i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo, sve zajedno izradite.
4. Bjelanjke izrađene u čvrsti snijeg lagano umiješajte kuhačom ili pjenjačom u pripremljenu smjesu.
5. Izlijte u pripremljeni kalup promjera 23 X 32 cm, koji ste prethodno pouljili i pobrašnili.
6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Priprema kreme:

1. Vrhnje za šlag stavite kuhati na laganu vatru do vrenja, taman da postigne temperaturu koja će fino otopiti čokoladu.
2. Čokoladu malo nožem usitnite, može biti na srednje krupne komade.
3. Prelijte čokoladu sa dobro ugrijanim vrhnjem, te miješajte sve dok se skroz čokolada ne istopi.
4. Prelijte preko biskvita.
5. Ostavite na sobnoj temperaturi da se rashladi, a onda možete staviti u frižider da se dobro stegne.

Potražite još slatkih recepata na portalu missGASTRO.

puno čokolade Svi ih vole: Muffini s čokoladom

Posjeti missMAMA