Šparoge i pizza: savršeno da ih dijete proba

Thinkstock
Proljeće je vrijeme šparoga pa ga iskoristite za upoznavanje djeteta s ovom prekrasnom namirnicom. A najjednostavniji način za prvo upoznavanje je na nečemu poznatom: pizzi
Vidi originalni članak

Šparoge su skupe, ali zdrave, ukusne i općenito - divne. Još kad ih stavite na pizzu, pa tko tome može odoljeti!

Sastojci:

  • crvena rajčica
  • listovi vlasca
  • 12 režnja češnjaka
  • 5 listova bosiljka
  • 12 komada šampinjona
  • 6 komada divljih šparoga
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica mozzarelle
  • papar
  • 500 g tijesta za pizzu

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 250°C. Premažite tijesto maslinovim uljem, rasporedite ravnomjerno rajčicu, šparoge, češnjak i gljive. Pospite vlascem i bosiljkom.

2. Rasporedite sir i nakapajte s malo maslinova ulja. Popaprite sir.

3. Pecite od 20 do 30 minuta, no provjeravajte - kada kora dobije zlatnosmeđu boju i djeluje hrskavo, pizza je gotova.

Možete dodati sirovu, na trake narezanu papriku ili kiselu, a preko pizze stavite nekoliko žlica nemasnog vrhnja ili jogurta obogaćenog metvicom i češnjakom. Možete se i poigrati sa sastojcima: izbacitite što dijete ne voli ili još ne smije jesti i stavite njegovu omiljenu namirnicu.

Još ideja za zdrave i fine recepte potražite na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA