Šparoge i pizza: savršeno da ih dijete proba
Šparoge su skupe, ali zdrave, ukusne i općenito - divne. Još kad ih stavite na pizzu, pa tko tome može odoljeti!
Sastojci:
- crvena rajčica
- listovi vlasca
- 12 režnja češnjaka
- 5 listova bosiljka
- 12 komada šampinjona
- 6 komada divljih šparoga
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica mozzarelle
- papar
- 500 g tijesta za pizzu
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 250°C. Premažite tijesto maslinovim uljem, rasporedite ravnomjerno rajčicu, šparoge, češnjak i gljive. Pospite vlascem i bosiljkom.
2. Rasporedite sir i nakapajte s malo maslinova ulja. Popaprite sir.
3. Pecite od 20 do 30 minuta, no provjeravajte - kada kora dobije zlatnosmeđu boju i djeluje hrskavo, pizza je gotova.
Možete dodati sirovu, na trake narezanu papriku ili kiselu, a preko pizze stavite nekoliko žlica nemasnog vrhnja ili jogurta obogaćenog metvicom i češnjakom. Možete se i poigrati sa sastojcima: izbacitite što dijete ne voli ili još ne smije jesti i stavite njegovu omiljenu namirnicu.
Još ideja za zdrave i fine recepte potražite na portalu Gastro.hr