Prava proljetna salata za male sladokusce

Thinkstock
Savršena salata s dresingom od maslinovog ulja, jabučnog octa i senfa bit će odlično jelo za proljetne dane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 krumpira
  • 2 krastavca
  • 10 rotkvica
  • 1 vezica kopra
  • 2 žličice senfa dijon
  • 3 žlice jabučnog octa
  • sol
  • svježi mljeveni papar
  • 4 žlice maslinovog ulja

Priprema:

1. Krumpire ogulite i narežite na kocke. Kuhajte u slanoj vodi 20-ak min.

2. Krastavce i rotkvicu operite pa narežite na kockice. Kopar nasjeckajte na sitno.

3. U zdjeli pomiješajte 4 žlice maslinovog ulja, 3 žlice jabučnog octa, sol, papar i 2 žličice Dijon senfa.

4. Kad je krumpir gotov, dobro ga ocijedite i prebacite u zdjelu s dresingom, dobro promiješajte i ostavite sa strane dok se krumpir ne ohladi.

5. Kada je krumpir hladan dodajte mu krastavce, rotkvicu i kopar, dobro promiješajte i dodajte začina po potrebi. Ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.

Pročitajte još recepata na stranici Gastro.hr

Posjeti missMAMA