Brze polpete od oslića koje će obožavati djeca koja ne vole ribu

Thinkstock
Jednostavne polpete od oslića će obožavati i mališani koji nisu ljubitelji ribe, a brz je obrok za Veliki petak
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 500 g fileta oslića
  • 3 kriške staroga kruha
  • 50 ml povrtnog temeljca ili obična voda
  • 2 mlada luka 
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 jaje
  • 2 žličice soka od limuna
  • 1/2 žlice brašna
  • 50 g maslaca

veliki petak Danas je riba na meniju? Evo koju trudnice i djeca smiju jesti, a koju moraju izbjegavati

Priprema: 

1. Filete oslića usitniti u multipraktiku. Kriškama kruha odrezati koricu i preliti povrtnim temeljcem ili vodom. Namočeni kruh kratko ostaviti da omekša, ocijediti ga i dodati ribi.

2. Mladi luk sitno nasjeckati te ga zajedno sa žumanjkom, peršinom, sokom od limuna i brašnom primiješati ribi i kruhu. Smjesu začiniti pa primiješati čvrsti snijeg od bjelanjka stučenog s malo soli.

3. Dobivenu smjesu prvo oblikovati prvo u kuglice, a zatim spljoštiti. Riblje polpete složiti na lim obložen papirom za pečenje i premazati s malo otopljenog maslaca i i još na svaku polpetu staviti listić maslaca.

4. Ovisno o veličini, peći 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Potražite još recepata na missGASTRO.

jednostavno Ribice na novi način: Srdele iz pećnice

Posjeti missMAMA