Pita od piletine i krumpira - omiljeno jelo za cijelu obitelj

Thinkstock
Uživaj u jednostavnoj piti u kojoj će se idealno složiti omiljeni krumpir i piletina
Vidi originalni članak

Piletina i krumpir su zajamčeni ubojice gladi! Kombinacija piletine i krumpira mnogima je među omiljenima, a sada je došlo vrijeme da isprobaš ovaj recept za pitu koji će te ostaviti bez teksta.

Krpice sa zeljem Omiljeno jelo iz djetinstva vraća se u punom sjaju

Sastojci:

  • 300 g piletine 
  • Sok od pilećeg pečenja
  • Šalica temeljca
  • Glavica luka
  • Žlica maslaca
  • 0,5 žlice brašna
  • Sol, papar
  • Mrkva
  • Žličica mljevene crvene paprike
  • 0,5 šalice graška iz limenke
  • Žlica sjeckanog peršina
  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice mlijeka
  • 200 g maslaca
  • 2 žumanjka

recept Zapečeni krumpiri s tikvicama oduševit će mališane

Priprema:

1. Ispeci piletinu ili nasjeckaj pileće pečenje. Oguli krumpire, nareži ih na kockice i kuhaj u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Još vruće krumpire usitni drobilicom za pire dodajući malo mlijeka i maslaca. Meso od pilećeg pečenja sitno nasjeckaj. Luk očisti i preprži na žlici maslaca, dodaj brašno, prži još nekoliko minuta te zalij juhom i sokom od pečenja.

2. Dodaj kockice mrkve i ocijeđeni grašak. Posoli, popari, dodaj sjeckani peršin i mljevenu papriku pa kuhaj nekoliko minuta. Umiješaj komadiće sitno sjeckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagrije.

3. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Dublju zdjelu za pečenje premaži maslacem i obloži šalicom pasiranog krumpira. Posloži po njemu meso sa sokom te prekrij preostalim krumpirom. Umuti žumanjke i prelij ih po smjesi od krumpira. Stavi pitu u dobro zagrijanu pećnicu dok se krumpir na vrhu ne zapeče.

Još recepata potraži na missGASTRO.

Posjeti missMAMA