Ovo je 6 ključnih pitanja koje trebaš postaviti potencijalnoj dadilji

Shutterstock :Što bi roditelji trebali pitati potencijalnu dadilju prije nego što je angažiraju?
Što bi roditelji trebali pitati potencijalnu dadilju prije nego što je angažiraju?
Vidi originalni članak

Pronaći dobru dadilju ponekad je vrlo izazovno. Roditelji se prilikom odabira dadilje prvenstveno moraju uvjeriti da će  osoba biti sposobna čuvati dijete i da je dijete sigurno u njezinim rukama. Kroz razgovor i određena važna pitanja roditelji će lakše moći procijeniti koliko  potencijalna dadilja ima iskustva, odgovara li njihovoj obitelji kao osoba.

Važno je da prije razgovara dobro promisliš o svojim prioritetima kada je riječ o odgoju djece te da postavljaš ciljanja pitanja. Ipak, imaj na umu da ova pitanja ne garantiraju iskrenost i sigurnost, stoga je važno da prilikom razgovora obratiš pozornost i na govor tijelo - i možda najvažnije, vjeruješ svojem unutarnjem osjećaju! 

dobro je znati 12 stvari na koje trebaš paziti kad uzimaš dadilju

Ovo je 6 ključnih pitanja za potencijalnu dadilju. 

1. Zašto ste odlučili biti dadilja?

Novac će nesumnjivo biti prvo što nekome padne na pamet na pitanje zašto žele čuvati djecu. Ali dobra je ideja istražiti malo dublje: Studiraju li? Vole li uopće djecu? 

2. Koje vrste aktivnosti volite raditi s djecom?

Njihov će vam odgovor dati dobar uvid u to kako će vaša djeca provoditi vrijeme s dadiljom. Odatle možete procijeniti hoće li dobro odgovarati vama i vašoj djeci. Također, ako želite bolje upoznati potencijalnu dadilju možete ju upitati kako ona najviše voli provoditi slobodne vrijeme ili kako reagira u stresnim situacijama.

3. Možete li opisati izazove s kojim ste se suočili dok ste čuvali dijete i kako ste se nosili s njima?

Tako ćete jednostavno utvrditi je li osoba spremna za posao dadilje. Ako ne mogu smisliti primjer, vjerojatno nisu proveli puno vremena s djecom. Ako primjer koji daju nalikuje zajedničkoj osobini koju imaju sva djeca, to bi moglo značiti da možda nemaju potrebnu razinu strpljenja pri čuvanju djece.

4. Što biste učinili u hitnim slučajevima?

Slično kao i prethodno pitanje, ovo je pitanje važno kako biste bili sigurni da će vas dadilja nazvati u slučaju nužde te da neće pokušati sakriti ono što se dogodilo iz straha da ćete ju ukoriti. 

5. Koja su vaša uvjerenja kada je u pitanju discipliniranje djece?

Odgojni stilovi razlikuju se od roditelja do roditelja, a ovim jednostavnim pitanjem vidjet ćete slažete li se u odgojnim metodama s potencijalnom dadiljom. 

6. Sigurnosna pitanja

Sigurnosna pitanja jesu primjerice: Znate li plivati, Jeste li nedavno imali prekršaj u vožnji i Jeste li završili obuku iz prve pomoći?

Ne trebate se ustručavati postaviti potpitanja kako biste saznali sve što vas zanima. S druge strane, budite otvoreni i za pitanja potencijalne dadilje vama. Kao što smo uvodno kazali, najvažnije je  slušati vlastitu intuiciju te pratiti reakcije djeteta koje će vam ubrzo biti najbolji pokazatelj koliko ste dobro birali.

Koja bi pitanja dodala na naš popis? 

iz prve ruke 'Superdadilja' otkriva najčešće pogreške koje roditelji rade

Posjeti missMAMA