Neodoljivo i brzo: Riža s graškom, kozicama i piletinom
Za ovo bogato jelo ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a uživat ćete u svakom zalogaju
Sastojci:
- 250 grama zelenog graška
- 3 mlada luka
- sol
- 500 grama riže
- 250 grama pilećih fileta (bijelo meso bez kosti)
- 1 mala žlica curryja
- svježe mljeveni papar
- 5 žlica maslinovog ulja
- 300 grama velikih kozica
Priprema:
1. Grašak blanširati 5 minuta u slanoj vodi, izliti u cjedilo i dobro ocijediti. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na kolutiće.
2. Rižu skuhati prema uputama na pakiranju.
3. Filete pilećih prsa oprati, pažljivo obrisati kuhinjskim papirom i narezati na prutiće. Dodati curry, posoliti i popapriti te ostaviti kratko da stoji.
4. U tavi zagrijati 3 žlice ulja i peći meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Dodati grašak i mladi luk te na srednjoj vatri peći 3 minute. Zajedno s rižom peći još 3 minute. Posoliti i popapriti.
5. Kozice oprati i posušiti. Na tavi s ostatkom ulja na jakoj vatri peći oko 1 minutu, pri tome okretati.