Neodoljivo i brzo: Riža s graškom, kozicama i piletinom

Thinkstock
Za ovo bogato jelo ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a uživat ćete u svakom zalogaju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 grama zelenog graška
  • 3 mlada luka
  • sol
  • 500 grama riže
  • 250 grama pilećih fileta (bijelo meso bez kosti)
  • 1 mala žlica curryja
  • svježe mljeveni papar
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 300 grama velikih kozica

 Priprema:

1. Grašak blanširati 5 minuta u slanoj vodi, izliti u cjedilo i dobro ocijediti. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na kolutiće.

2. Rižu skuhati prema uputama na pakiranju.

3. Filete pilećih prsa oprati, pažljivo obrisati kuhinjskim papirom i narezati na prutiće. Dodati curry, posoliti i popapriti te ostaviti kratko da stoji.

4. U tavi zagrijati 3 žlice ulja i peći meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Dodati grašak i mladi luk te na srednjoj vatri peći 3 minute. Zajedno s rižom peći još 3 minute. Posoliti i popapriti.

5. Kozice oprati i posušiti. Na tavi s ostatkom ulja na jakoj vatri peći oko 1 minutu, pri tome okretati.

Posjeti missMAMA