Lagano i ljetno: Zapečena tunjevina s tjesteninom i sirom
Zapečena tjestenina s tunjevinom može se pripremati i s bešamelom, vrhnjem i jajima, ali u varijanti sa svježim rajčicama je puno laganiji obrok. Budite maštoviti i dodajte namirnice ili začine koje vole vaši mališani
Sastojci:
- 500 grama tjestenine s jajima
- 500 grama tunjevine u ulju
- 3 jaja
- 3 rajčice
- 200 grama sira trapista
- sol
- papar
- 1.5 žlica ulja
- origano
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte i ocijedite, tunjevinu ocijedite od ulja i pomiješajte s umućenim jajima, posolite, poparite pa dodajte malo origana.
2. Rajčice koje ste umočili u vrelu vodu i skinuli im koru narežite na kolutove.
3. U namašćenu posudu za pečenje slažite red tjestenine s tunjevinom i kolutove rajčica. Prekrijte naribanim sirom. Pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta.
Pročitajte još recepata na stranici Gastro.hr