Omiljene breskvice - kolačići kojima djeca neće moći odoljeti

Thinkstock
Svi smo već sigurno puno puta čuli za breskvice, male šarene kolačiće, koji su nezaobilazni dio blagdanske trpeze. Ako ih voliš, odvaži se i probaj recept s portala Gastro.hr, nije uopće komplicirano kako se možda čini
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za tijesto:

  • 60 dkg brašna
  • 2 dcl mlijeka
  • 15 dkg šećera
  • 2 dcl ulja
  • 2 jaja
  • vanilin šećer
  • sol
  • naribana limunova korica
  • 1 prašak za pecivo

Nadjev:

  • 1 žlica marmelade
  • 10 dkg mljevenih oraha
  • 10 dkg maslaca
  • 1 žlica kakaa

Ukrašavanje:

  • jestive boje (crvena i žuta)
  • kristal šećer

Zimske slastice Božić dolazi: 5 recepata za najukusnije blagdanske kolačiće

Priprema:

1. Brašno najprije pomiješaj s praškom za pecivo, dodaj mlijeko, šećer, ulje, jaja, vanilin šećer, sol i naribanu limunovu koricu. Umijesi ne pretvrdo, glatko tijesto.

2. Oblikuj valjke pa ih nareži kao za valjuške. Nauljenim dlanovima oblikuj kuglice veličine oraha.

3. Rasporedi ih na papir za pečenje koji ste stavili na posudu za pečenje. Peci 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.

4. Gotove su kada donji dio lagano poprimi zlatnu boju. Pečene kuglice malo ohladi pa nožem lagano izbuši, pazi da vam ne puknu.

5. Od izdubljenih mrvica, marmelade, oraha, kakaa i rastopljenog maslaca napravi nadjev.

6. Plastičnom vrećicom u koju si stavila nadjev i odrezala vrh uštrcaj u izdubljeno tijesto. U sredinu nadjeva stavi badem.

7. Spoji dvije polovice breskvica. Jestive boje rasporedi s mlijekom, zatim umoči jednu polovicu u crvenu, a drugu u žutu boju.

8. Na kraju, breskvice uvaljaj u kristal šećer.

Potraži još finih recepata na portalu missGASTRO

TRADICIJA Čupavci: Bakin recept za omiljeni desert djetinjstva

Posjeti missMAMA