Juha od rajčice za hladnije dane
Domaće rajčice i svježi bosiljak u jednostavnoj okrepljujućoj juhi. Juhu pospite sa svježim bosiljkom i poslužite vruću
Sastojci:
- 1.5 l pasirane rajčice (passata)
- 0.5 l vode
- 1 režanj češnjaka
- 1 vezica bosiljka
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 žlica bijelog pšeničnog brašna
- 1 jaje
Priprema:
1. Na malo maslinova ulja, kratko prepržite češnjak, dodajte pasiranu rajčicu i vodu, posolite, lagano popaprite i pustite da zakuha.
2. Bosiljak nakidajte na listove. U zdjelici pomiješajte jaje s brašnom i malo soli pa umutite noklice, dodajte hladne vode ako je smjesa pregusta, ostavite sa strane.
3. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru pa ukuhajte noklice.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr