Iznenadite klince finim pljeskavicama od tikvica

Thinkstock
Vegetarijanske pljeskavice otkrit će vam sve najbolje od okusa finih tikvica, koje djeca vole
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 1 crveni luk
  • 0.5 žlice soli
  • poriluk (cijeli)
  • jaje 
  • 0.35 šalice krušnih mrvica
  • 2 žlice korijandera
  • 2 žlice svježeg timijana
  • papar
  • 1.5 dl maslinovog ulja

Priprema:

1. Pomiješajte naribane tikvice, luk i sol pa pustite da odstoji 10 min. Zatim iscijedite što više tekućine iz smjese pomoću papirnatih ručnika.

2. Umiješajte poriluk, istučeno jaje, krušne mrvice i začine.

3. U većoj tavi zagrijte ulje. Žlicom zagrabite komad smjese s tikvicama, stavite na vruće ulje te pažljivo pritisnite špatulom da bi dobili pljeskavice promjera 5 cm.

4. Pecite do zlatno smeđe boje, oko 3 min sa svake strane i ocijedite na papirnatom ručniku.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA