Idealan prilog za ručak: Pire od graška

Thinkstock
Savršen prilog svakom komadu mesa, razveselite svoju obitelj ukusnim i drugačijim jelom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 grama zelenog graška
  • 1 vezica miješanih suhih začina
  • 2 žlica kiselog vrhnja
  • 50 grama maslaca

Priprema:

 1. U posudu za kuhanje stavite grašak, maslac i vezicu začinskog bilja, nalijte hladnu vodu. Stavite kuhati na najjaču temperaturu. Kada grašak prokuha smanjite temperaturu na najnižu, poklopite posudu i kuhajte oko 20 minuta, da grašak omekša.

2. Kada je grašak skuhan izvadite vezicu začina, procijedite grašak i sačuvajte tekućinu u kojoj se kuhao.

3. Stavite grašak u blender i ulijte oko 0,5 dl vode u kojoj se kuhao i kratko izmiksajte.

4. Dodajte vrhnje, posolite po ukusu i još malo izmiksajte da se grašak i vrhnje dobro sjedine.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA