Gusta juha od poriluka koju će zavoljeti i mali izbirljivci

Thinkstock
Juha od poriluka može se jesti topla ili hladna, izmiksana ili u komadićima. Poriluk i krumpir čine divan spoj koji se topi u ustima i stvara pravu igru teksturama. Dodajte im vrhnje po želji, pomiješajte i uživajte
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 poriluka
  • 4 krumpira
  • 7 šalica vode
  • ½ šalice vrhnja za kuhanje ili kiselog vrhnja
  • svježi vlasac i peršin
  • sol, papar

Priprema:

1. Kuhajte poriluk i krumpir s naslonjenim poklopcem na zdjelu.

2. Lagano posolite i promiješajte povremeno pa kuhajte dok povrće ne postane mekano.

3. Ako želite, možete ga pretvoriti u pire dodajući vrhnje.

4. Posolite i poparite. Na kraju možete dodati još malo vrhnja.

5. Poslužite toplo ili hladno.

 

Potražite još recepata na Gastro.hr

 

Posjeti missMAMA