Fina užina: Trokutići sa špinatom i feta sirom

Thinkstock
Hrskavi trokuti punjeni nenadmašnom kombinacijom špinata i feta sira razveselit će vaše mališane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 grama tijesta za savijače
  • 500 grama špinata
  • 150 grama feta sira
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje

 Priprema:

1. Špinat očistite, operite i dobro ocijedite od vode. Pržite ga na malo maslinova ulja dok ne uvene. Ako se radi o smrznutom špinatu, koristite samo 250 grama i pirjajte ga na malo maslinova ulja dok suvišna voda ne ispari.

2. Skinite s vatre pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i feta sir narezan na kockice. Dobro promiješajte pa u smjesu umiješajte jaje i popaprite.

3. Tijesto za savijače razvaljajte na debljinu 3-5 mm i izrežite ga na kocke. Na svaku kocku stavite malo smjese pa ju preklopite i rubove učvrstite vilicom.

4. Složite trokutiće na lim na koji ste stavili papir za pečenje i pecite 15-20 minuta na 200°C.

Potražite više recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA