Egzotično jelo: Slatko slana piletina s brokulom

Thinkstock
Piletina i slatko slani umak savršeno se slažu. Dodajte nešto hrksave brokule za svježinu, a na kraju pospite sezamom da zakrcka pod zubima. Ovo jelo možete poslužiti samo ili uz jednostavnu i čistu rižu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • pileća prsa
  • brokula
  • 6 žlica meda
  • 4 žlice kečapa
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice octa
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • sezam

Priprema:

1. Pomiješajte med, kečap, šećer, ocat, soja sos i češnjak.

2. Nauljite tavu ili wok pa dodajte posoljenu piletinu nasjeckanu na komadiće.

3. Pecite oko 10 minuta dok ne ne dobije smeđu boju

4. Dodajte male cvjetove brokule i prelijte umakom.

5. Kuhajte i miješajte još 5 minuta dok je piletina pečena, a brokula malo omekša.

6. Ukoliko je potrebno, dodajte žlicu vode.

7. Na kraju pospite sezamom. 

Posjeti missMAMA