Domaća verzija sladoleda: Smrznuti jogurt s kupinama
Smrznuti desert možete obogatiti bobičastim voćem, orašastim plodovima, keksima ili komadićima čokolade. Jedna od jednostavnijih priprema, bez upotrebe posebnih kuhinjskih aparata, smrznutog jogurta podrazumijeva korištenje grčkog jogurta. Jogurt stavite u zamrzivač te ga povremeno izvadite i istucite pjenjačom, a prije nego li se posve smrzne prelijte ga medom, sokom od bobičastog voća ili tekućim oblikom neke druge namirnice. Na kraju jogurt pospite željenim "mrvicama" i spremni ste za uživanje u slatkom desertu. Ako koristite obični jogurt vrlo je važno da ga prije zamrzavanja stavite u gazu kako bi se ocijedio višak vode.
Sastojci:
- 6 šalica grčkog jogurta (ili običnog, kojeg morate dobro ocijediti)
- 2 šalice kupina (ili nekog drugog bobičastog voća)
- 2 žlice meda
Priprema:
1. Ocijedite jogurt. Veći dio kupina zamrznite prije nego počnete pripremati jogurt.
2. Pomiješajte jogurt, zamrznute kupine i med i izmiksajte ih u blenderu.
3. Smjesu stavite u zamrzivač.
4. Kada se smrznuti jogurt dovoljno ohladio i spreman je za konzumaciju, a, ako želite, ostatak kupina protisnite kroz sito i time prelijte vaš jogurt.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr